Ställ in Ship to Gaza

Det verkar faktiskt som om vissa fått för sig att Israel blockerat, som det heter, Gaza av rent okynne. Infantila inställning!

Nu ska en andra våg av Ship to Gaza äga rum. Tidningar berättar att författaren Henning Mankell ska vara ombord. Och så kan man läsa en intervju med en journalist för Kyrkans tidning. Någon förvånad?

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon har vädjat till arrangörerna att ställa in sin "seglats". EU:s höga representant för utrikesfrågor, Lady Ashton, har gjort detsamma. EU har faktiskt vädjat om att Ship to Gaza-arrangörerna besinnar sig.

I Syrien mördar regimen Assad tusentals landsmän. Syrier flyr i tiotusentals över gränserna till Turkiet och Libanon. I Libyen fortsätter Khaddafi-regimen att terrorisera och bomba egen befolkning. I Jemen likviderar regimen, också med hjälp av Saudiarabien, oppositionella. Månad efter månad pågår massakrer.

I Egypten och Tunisien kippar människomassor efter frihet och famlar efter demokrati.

Ship to Gaza-aktivister säger inte, såvitt jag vet, ett knyst om det som utspelas i arabvärlden. Och man verkar heller inte ha hört talas om att raketer, sända från Hamas i Gaza, haglar över södra Israel och att Iran vräker vapen in till terrororganisationer, vars mål är att utplåna Israel.

Det vore på sin plats att svenska UD talade med klar röst och förordade att Ship to Gaza håller sig kvar vid kajkanten i Aten. Varför gör man inte det?
Publicerat den 28 juni 2011